STEM UIT DE WIJK – Politici steunen vrijwilligers die vluchtelingenproblematiek aanpakken

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de reportage over de vluchtelingen die uit een isolement proberen te komen met VNL/Leefbaar, D66 en GroenLinks.

Stichting Hoedje van Papier organiseert in theater ‘t Kapelletje een gezamelijk koor bestaande uit statushouders en wijkbewoners. “Ik denk dat het heel erg goed is op die manier verbinding te leggen door middel van muziek. Ik vind het ook interessant om te zien dat de vluchtelingen die jullie geïnterviewd hebben, de statushouders, dat ze zich absoluut bewust zijn van hun eigen verantwoordelijkheid”, stelt Nils Berndsen van D66. Hij doelt daarmee op de verantwoordelijkheid voor het succesvol integreren die de statushouders aankaarten in de reportage.

Daarnaast ging het onder andere over het isolement waar sommige statushouders in leven. “Waar het om gaat is dat we vanuit de overheid toestaan dat zij zo snel mogelijk mogen werken en de Nederlandse taal leren”, stelt Arno Bonte van GroenLinks. “Hier in Nederland en Rotterdam kunnen we de druk van integratieproblematiek niet aan”, stelt Tanya Hoogwerf, kandidaat kamerlid voor VNL (VoorNederland). “We zeggen ook minder immigratie in ons programma. Dat is niet zomaar, we denken dat je vluchtelingen beter kunt opvangen in de regio.” Daarnaast ondersteunt zij de initiatieven die integratie bevorderen. “We vinden het goed om te zien dat mensen zich hard maken voor een betere integratie”, reageert ze op de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat