STEM UIT DE WIJK – Rotterdamse politici worden geconfronteerd met armoedeproblematiek

In de serie Stem uit de Wijk hebben we verschillende verhalen uit de wijk gehaald. De verkiezingen komen nu echt dichtbij en dus is het tijd om met de politici te kijken naar de reportages. In deze aflevering kijken we naar de armoede die nog altijd speelt in Rotterdam.

“Bij mij in de wijk heb je heel veel mensen die in de armoede leven. Kinderen leven van brood met frikadel iedere dag of ze eten noodles. Maar ze durven niet naar de voedselbank”, begon Sandra in de reportage waar we in gingen op haar schuldproblematiek. “Zo ontzettend bedroevend. De schuldhulpverlening moet veel laagdrempeliger”, stelt Ruud van der Velden van Partij voor de Dieren.

“Deze signalen zijn natuurlijk niet nieuw. Ik ben blij dat als er mensen tussen het wal en schip vallen, dat er mensen zijn die voor deze mensen zorgen”, stelt Sven de Langen van CDA. “We moeten mensen meer tegemoet komen, wijzen waar ze terecht kunnen. Ze weer proberen aan het werk te krijgen. We willen ook experimenteren met het basisinkomen, waardoor je stress uit de maatschappij haalt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat