Stichting Blije Gift en Vrienden Van geven meer dan honderd slaapzakken aan Pauluskerk

Vrijwilligers van stichting Blije Gift en Vrienden Van stonden donderdagmiddag met een wagen vol slaapzakken, stroopwafels en winterjassen klaar bij de Pauluskerk in Rotterdam. De kerk had eerder deze week een oproep gedaan om meer slaapzakken te krijgen. Deze zijn bestemd voor de dak- en thuislozen van de stad. De gift van de stichting is een flinke stap voorwaarts voor het einddoel van deze winter.

“We delen deze winter naar verwachting zo’n tweehonderd slaapzakken uit”, zegt Ranfar Kouwijzer, predikant-directeur van de Pauluskerk. Vanmiddag is er dus een stap in de goede richting gezet door de 120 aangeboden slaapzakken van de stichting. “Wij proberen te helpen waar nodig is”, vertelt Arthur Bouw van Blije Gift en Vrienden Van. “We hebben alle winkels leeggekocht. Er was geen slaapzak meer te krijgen!”

“De Pauluskerk heeft altijd steun nodig. Wij kunnen dit niet doen zonder steun van het publiek”, stelt de predikant-directeur. Mocht je ook een steentje bij willen dragen, kan je altijd terecht op pauluskerkrotterdam.nl. Elke dag tussen 9.00 en 21.00 uur kan je slaapzakken komen afleveren.