Strengere controle op afval in de Rotterdamse parken

Mooi weer in de stad, betekent ook meer drukte in de Rotterdamse parken. Leuk en gezellig, maar helaas ‘ vergeten’ veel bezoekers hun afval op te ruimen. De gemeente wil dit tegengaan door strenger te handhaven in parken. Met het mooie weer stromen de parken weer vol.

Wethouder Vincent Karremans: “Het plaatje van een vol Vroesenpark, het Park bij de Euromast of grasveldje bij de Kralingse Plas waar Rotterdammers genieten van het groen en het lekkere weer is een prachtig gezicht. Alleen is het gezicht na zonsondergang te vaak een stuk minder, een park vol met afval.” Het gaat volgens de wethouder om meer dan alleen vervuiling. “ Bovendien is het afval slecht voor bijvoorbeeld vogels die het op kunnen eten en het trekt ongedierte aan.”’

De gemeente zet meer handhavers in om toezicht te houden in parken, voornamelijk aan het eind van de dag. Om de pakkans te vergroten wordt er ook in burger gesurveilleerd. Om parkbezoekers te informeren over de afval- en barbecueregels komen er ook publieksvoorlichters van de gemeente langs in de parken. Ze delen afvaltasjes uit en geven voorlichting. En het excuus dat de afvalbakken te vol zijn, gaat binnenkort ook niet meer op, want onder meer in het Kralingse Bos, het Vroesenpark en het Roel Langerakpark komen extra grote containers bij de in- en uitgangen.