Talks over de Jongerentop010: Wat voor impact heeft corona op het leven van jongeren?

Rotterdamse jongeren gaan op vrijdag 11 december tijdens de Jongerentop010 met elkaar in gesprek over de impact van corona en over hun veerkracht. Om alvast in de stemming te komen, praat onze verslaggever in deze live talk met Mayra, voorzitter van Jongerentop010 over verschillende thema’s die spelen onder Rotterdamse jongeren. Denk aan werkloosheid, mentale gezondheid & onderwijs.

De thema’s onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid vormen de basis voor de gesprekken tussen de jongeren. In aanloop naar de Jongerentop010 maakten wij deze zomer een vijfdelige serie, waarin we dieper op deze thema’s ingingen. De afleveringen zijn hier terug te zien.

Corona
De Jongerentop010 zou in eerste instantie op 9 oktober plaatsvinden. In verband met de nieuwe coronamaatregelen ging dat echter niet door. Het evenement, waarbij Rotterdamse jongeren met elkaar in gesprek gaan over de impact van corona op hun leven, is daarom verplaatst naar vrijdag 11 december.

Tijdens deze dag zijn er verschillende talkshows en optredens waarin jongeren hun stem laten horen. Je kunt de dag live meemaken via onderstaande livestream! Zo vindt tussen 14.30 uur en 15.30 uur een live talkshow plaats onder leiding van Khalid Amakran, fotograaf op Vers Beton.

Hij gaat onder meer in gesprek met Nuno Gomes van Young010. Ook komt Lysanne te Brinke, onderzoeker bij de Erasmus Universiteit, langs en vertelt maatschappijdocent Ahmet Dikbas over hoe hij lesgeven op het MBO in coronatijd ervaart.