Telefoonnummers voor een gezellig gesprekje tijdens de coronacrisis

Op dit moment wordt iedereen verzocht om sociale contacten te vermijden, zodat we allemaal minder kans hebben op besmetting. De sociale onthouding heeft als gevolg dat mensen zich sneller eenzaam voelen. Daarom zet OPEN Rotterdam een aantal opties op een rij om ervoor te zorgen dat je de komende periode niet helemaal alleen hoeft door te brengen.

Koetjes en Kalfjes | Aanmelden per e-mail
Leonoor en Rosalie zijn het initiatief ‘Koetjes & Kalfjes’ gestart om eenzaamheid tegen te gaan bij ouderen die tijdens de coronacrisis hele dagen binnen zitten. De ouderen (koetjes) en studenten (kalfjes) krijgen elkaars telefoonnummer om zo gezellig telefonisch te kletsen.

Bent je veel alleen en heb je behoefte aan een gesprek? Of kent u een oudere die wel een gezellig telefoontje kan gebruiken? Stuur dan een mailtje naar [email protected] met de volgende gegevens:

1. Voornaam + achternaam
2. Telefoonnummer
3. Leeftijd
4. Stad
5. Interesses en beroep/opleiding van vroeger!

Meer informatie over dit initiatief vind je hier.

Buurtsteunpunt Zevenkamp | 010-207 05 00 of 06-515 78 861
Vrijwilligers in Zevenkamp hebben twee telefoonnummers beschikbaar gesteld. Bewoners kunnen naar dit nummer bellen als ze boodschappen nodig hebben of een praatje willen maken.

Vanuit het Buurtsteunpunt Zevenkamp hebben vrijwilligers samen met het Leger des Heils geflyerd om mensen duidelijk te maken waar zij hulp kunnen vinden.

Voor iedereen Goedeburenbuurt | 06-408 35 071 of 06-599 05 499
Voor iedereen Goedeburenbuurt en SOL hebben hun handen ineen geslagen om de kwetsbaren te voorzien van een telefoonnummer voor een leuk gezellig gesprekje. Daarnaast biedt SOL ook een hulplijn aan (bijvoorbeeld voor boodschappen, eten, medicijnen halen of de hond uitlaten). Het nummer voor de hulplijn is: 06-421 71 451 of 06118 86 979. Let op: dit nummer is anders dan het telefoonnummer voor een gezellig gesprekje dat hierboven staat aangegeven. 

Ook de vrijwilligers van Voor iedereen Goedeburenbuurt en SOL hebben afgelopen week geflyerd om de buren op de hoogte te stellen van de service die ze bieden.

WhatsApp Image 2020-03-18 at 13.36.43

De Luisterlijn | 0900-0767 of 010-436 23 23 (lokaal nummer in Rotterdam)
Zo heb je De Luisterlijn, waar vrijwilligers dag en nacht bereikbaar zijn en een luisterend oor bieden. Het gesprek kan anoniem en is vertrouwelijk. Naast de gebruikelijke belkosten, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Dit geldt voor zowel het 0900-nummer als het lokale nummer. 

Heb jij nog tips waar mensen naartoe kunnen bellen als ze eenzaam zijn of gewoon een gezellig praatje willen maken? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar [email protected] of whatsapp je tip naar 06-841 38 655.

Benieuwd naar meer initiatieven om kwetsbare Rotterdammers te ondersteunen? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat