Thuiszittende horecamedewerkers koken voor zorgpersoneel

Restaurants zijn gesloten en horeca ondernemers en werknemers moeten het thuis doen met de maaltijdsalade die zij voor hun gezin op tafel kunnen zetten. De Rotterdamse organisatie Onze Zaken wil hiervoor in actie komen en alle thuiszittende horecamedewerkers laten koken voor zorgpersoneel.
“Het idee is heel simpel”, zegt Hans Mosselman van Onze Zaken, “Wij nodigen alle horecamedewerkers uit samen met ons te koken voor iedereen die het nu te druk heeft met andere zaken; zorgpersoneel dus”.

“Er is zoveel energie en er zijn zoveel mensen die zich willen inzetten om personeel in vitale functies te ontlasten. Samen los je grote problemen op”, vertelt Hans Mosselman. Zijn enthousiasme voor dit project wordt bedrukt door de regels van de gemeente. “Ik heb het plan aan hun voorgelegd, maar het duurt heel lang voordat ze groen licht geven.”

Hierom weet Hans nog niet wanneer het project van start kan gaan. Wel weet hij dat bijna elke horecamedewerker hier ontzettend graag aan bijdraagt: ” Het is prachtig om te zien hoe iedereen hier zo warm op reageert en hier zo graag bij betrokken wil zijn”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat