Toch geen Anderhalvemeter Festival door ontwikkelingen rondom corona

Het Anderhalvemeter Festival, dat juist als vervanger voor de vele afgelaste festivals zou plaatsvinden in Rotterdam, gaat toch niet door. Dat maakt stichting Droom en Daad vandaag bekend. De stichting die het evenement zou financieren zegt dat de veiligheid onvoldoende kan worden gewaarborgd. “Er zou teveel gehandhaafd moeten worden.”
Het gratis te bezoeken pop-upfestival zou vrijdagavond 28 augustus tot en met 30 augustus in verschillende parken en pleinen in de stad plaatsvinden. Daar zouden allerlei artiesten korte optredens verzorgen. De organisatie lag in handen van JMR Event Makers. Deze club organiseerde de afgelopen zomers onder meer Boothstock en het Bevrijdingsfestival.

“In verband met de ontwikkelingen als gevolg van het coronavirus hebben we besloten het festival niet door te laten gaan,” aldus stichting Droom en Daad. “Ondanks dat de programmering van het festival gebaseerd is op anderhalve meter afstand, kan het nog steeds te druk worden. Dat gaat ten koste van de aard en intentie van het evenement.”

Wim Pijbes, directeur van de stichting, zegt dat hij niet wil bijdragen aan de verdere verspreiding van het virus. Toch houdt zijn organisatie de mogelijkheid open om het festival op een andere datum te organiseren. “De opzet van het festival is zo dat het wellicht op een later moment wel kan worden uitgevoerd. Op die manier kunnen we op een veilige manier weer genieten van kunst en cultuur, elkaar en de stad.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat