Trams hopen op bij Weena, RET: “Kan enkele dagen duren”

Tramreizigers die dinsdagochtend 9 september langs het Hofplein in Rotterdam rijden kampen met flinke vertraging. “Het stroomt niet goed door”, vertelt een woordvoerder van de RET. “We hopen binnen enkele dagen een oplossing te hebben.”

Bij het Hofplein en het Weena hopen trams dinsdagochtend massaal op. Volgens de RET komt dat doordat er op meerdere plekken aan de weg wordt gewerkt. “Trams kunnen daardoor niet rijden via het Eendrachtsplein en de Mauritsweg, en moeten via het Weena.”

“Vervelend voor reizigers”
Op het Weena moeten trams ook keren. “Dat in samenwerking met de verkeerslichten daar zorgt voor opstoppingen.” Wie met de tram reist moet rekening houden met een vertraging van 20 minuten. “Dat vinden we heel vervelend”, zegt een woordvoerder van de RET. “Het kan ook nog enkele dagen duren voordat we weten hoe we dit probleem echt kunnen aanpakken.” Wel geeft de RET aan dat de verwachting is dat er in de avond minder vertraging is: “Dan rijden er namelijk minder trams, de vertraging lijkt nu vooral te komen doordat er te veel trams over hetzelfde stuk rijden.” 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat