Twee speciale stoelen voor vier pittige Erasmusgesprekken

Voor het viertal Erasmusgesprekken die later deze maand van start gaan in de Bibliotheek Rotterdam zijn twee speciale ‘Erasmusstoelen’ ontworpen. Elk gesprek gaan er twee gasten met elkaar in gesprek over actuele thema’s. Het uiteindelijke doel is om met de stoelen rond te toeren in Rotterdam en op verschillende plekken het Erasmus gesprek onder de aandacht te brengen.

De Erasmusgesprekken zijn in het leven geroepen om op een interessante in interactieve manier actuele thema’s onder de aandacht te brengen. Met de twee ontworpen Erasmusstoelen willen de initiatiefnemers benadrukken dat mensen met elkaar in gesprek moet blijven. Een goed gesprek is altijd gezond. De inspiratie hiervoor is de uitspraak van groot Rotterdammer, Desiderius Erasmus; ‘We hoeven het niet eens te worden. Maar laten we wel in gesprek blijven en naar elkaar luisteren. Zo zorgen we hopelijk voor meer begrip voor elkaar.’

Ga er maar voor zitten want OPEN Rotterdam zal als mediapartner de gesprekken in de Erasmus stoelen registreren en verspreiden via haar online kanalen en televisie. Het eerste Erasmusgesprek gaat over het Koningshuis. Schrijfster Dorine Hermans en senior conservator van Paleis ‘Het Loo’ Paul Rem nemen plaats op de Erasmusstoelen en gaan over dit actuele onderwerp in gesprek. De thema’s van de overige Erasmusgesprekken zullen in de komende periode worden bekendgemaakt via bibliotheek.rotterdam.nl. De gesprekken worden gehouden in de Centrale Bibliotheek Rotterdam en zijn gratis bij te wonen. Binnenkort meer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter