Tweede live talkshow Studio Stadmaken: De Zachte Stad over kansenongelijkheid tijdens de pandemie

De Zachte Stad, deel twee van het tweeluik over de stad in coronatijd, gaat over kansenongelijkheid tijdens de coronacrisis. Welke pijnpunten en kansenongelijkheden zijn door corona boven komen drijven? Wie is het hardst getroffen de afgelopen maanden door het virus?Presentator Hasna El Maroudi en tafelheer Mathis J. Bout spreken erover met experts.

In tijden van corona kijken Rotterdammers anders naar hoe de stad ingericht moet worden. Zo zet het idee van Saskia Lambers voor een quarantaineterrein aan het denken over hoe het Rotterdamse nachtleven moet worden ingericht. In Charlois hebben een yoga-instructeur en een garagehouder geheel tegen de stroom in een leegstaand pand omgebouwd tot koffiezaakje.

Studio Stadmaken
De reportage is onderdeel van de tweede livetalkshow onder de noemer Studio Stadmaken, een initiatief van Vers Beton en OPEN Rotterdam. De media-organisaties bundelen opnieuw de krachten in het kader van het Stadmakerscongres 2021. Dit jaar buigt Studio Stadmaken zich over de stad ten tijde van een pandemie, in een tweeluik op 14 en 21 januari. In twee talkshows gaan Hasna El Maroudi en vaste tafelheer Mathis Bout daarover met verschillende experts in gesprek. In de tweede talkshow gaat het voornamelijk over kansenongelijkheid die de coronapandemie veroorzaakt.

Kijk hier het eerste deel van het tweeluik terug. De talkshows zijn onderdeel van het jaarlijkse Stadmakerscongres en zijn mogelijk gemaakt door Architectuur Instituut Rotterdam. De organisatie heeft geen invloed gehad op de inhoud van de programma’s.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat