VIDEO | Paul Nijgh-penning voor zorgmedewerkers alvast gevierd op Vlaggenparade

Tijdens een ceremonie op de Vlaggenparade aan de Boompjes heeft wethouder Sven de Langen afgelopen dinsdag de laureaten van de Paul Nijgh-penning 2021 bekendgemaakt. Dit jaar worden er geen drie, maar zes penningen uitgereikt. En ze zijn alle zes voor medewerkers uit de zorg.

De Paul Nijgh-penning wordt ieder jaar uitgereikt aan Rotterdammers die een bijzondere prestatie hebben geleverd, in hun werk of als vrijwilliger. “We kiezen er dit jaar voor om de penningen uit te reiken aan medewerkers van de zorg”, zegt bestuurslid Sayida Goedhoop. ‘Dat waren we al van plan voordat de coronapandemie uitbrak, maar tijdens de coronacrisis heeft de zorg zo’n ongelofelijke prestatie neergezet. De gesprekken met de laureaten hebben diepe indruk op ons gemaakt. Met de penningen willen we iedereen die in de zorg werkt, van verpleegkundige tot arts, van schoonmaker tot ambulancechauffeur, laten zien dat hun werk en inzet hoog wordt gewaardeerd.’

Jochem Oosting, directeur van het Thoraxcentrum Erasmus MC, vertelde tijdens de ceremonie welke impact het afgelopen anderhalf jaar op zorgmedewerkers heeft gehad. “Het verdriet wanneer je een patiënt heel snel achteruit ziet gaan en soms ook ziet overlijden. Maar, ook de hoge werkdruk en de onzekerheid over wanneer deze crisis voorbij is. Het is fantastisch dat Rotterdam hiermee zoveel waardering laat zien voor de zorg.”

De laureaten van dit jaar zijn:

GGD
Timo Boelsums

‘Hulptroepen’
Anne Hanschke

IC-verpleegkundigen
Annemarieke van Heiningen

Ambulancechauffeurs
Rutger Jongejan

Schoonmakers
Dilek Kaya Topal

Laboranten (virologie)
Claudia Mulders

De Paul Nijgh-penningen worden op 13 juni 2022 op het stadhuis uitgereikt door burgemeester Aboutaleb. In aanloop daarnaar toe maak hier je kennis met de zes laureaten en hun collega’s.