GEZOCHT: NOS verslaggever lokale omroep bij OPEN Rotterdam

Ben jij een startende of ervaren nieuwsjournalist met de ambitie om het Rotterdamse nieuws bij OPEN Rotterdam te verslaan? Solliciteer op deze vacature en draag bij aan het versterken van de lokale journalistiek! De NOS en lokale omroepen zijn in 2021 een samenwerking gestart om de lokale journalistiek een boost te geven.

Lees hier de hele vacature

Lokale journalistiek speelt een cruciale rol in het geven van betrouwbare en onafhankelijke informatie en het controleren van lokale democratie. Wat het hele project ‘Versterking lokale Journalistiek door samenwerking inhoudt kun je hier lezen.

De eerste verslaggever die via NOS bij OPEN Rotterdam aan de slag ging was Lauren Verburgh. In juni 2021 begon zij met haar functie als verslaggever en heeft in de tijd dat ze bij OPEN Rotterdam heeft gezeten verschillende producties, verslagen en programma’s mogen maken en presenteren.

Tekst gaat verder onder fotogalerij

Wat je gaat doen

Je gaat als ervaren journalist en als talent tot juni 2023 aan de slag als verslaggever/redacteur in Rotterdam. Dat houdt in dat je samen met collega’s van OPEN Rotterdam in samenwerking met Rijnmond het nieuws verzorgt uit het diepst van de wijken van Rotterdam.

Als verslaggever pitch je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je research, produceer je eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en reportages (camjo en/of mojo).

Het nieuws maak je voor OPEN Rotterdam, maar het kan mogelijk ook door Rijnmond en de NOS gebruikt worden.

Wat je brengt

Talent verslaggever/redacteur:

 • Een afgeronde relevante opleiding (journalistiek/communicatie) en/of enige ervaring bij een lokale of regionale omroep. Maar ook als je succesvol bent met eigen actuele vlogs op social media, nodigen wij jou uit om te solliciteren.
 • Je gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en bent of voelt je verbonden met de regio waar je wilt werken.
 • Je hebt inzicht in de werking van de lokale besluitvorming.
 • Je leert snel en vindt het leuk om in een klein team al snel veel verantwoordelijkheid te krijgen.
 • Je hebt ervaring met online berichtgeving (door eigen platforms of stages) en kent of begrijpt de online (sociale) kanalen die je kunt gebruiken om nieuws te verspreiden
 • Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pré.

Ervaren verslaggever/redacteur:

 • Minimaal 4 jaar fulltime journalistieke werkervaring na afronding van een studie.
 • Ervaring met verslaggeving.
 • Ervaring met online journalistiek.
 • Een relevant netwerk in de regio waarvoor je solliciteert.
 • Geloof in het belang van lokale en regionale journalistiek.
 • Inzicht in en kennis van de werking van de lokale besluitvorming.
 • Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pré.
 • Je weet anderen te overtuigen, levert output binnen de afgesproken termijn, kan goed omgaan met harde deadlines en blijft kalm in stressvolle werksituaties.

Het is voor beide functies een pré dat je in het bezit bent van een rijbewijs B.

Wij vinden het belangrijk dat de redacties divers zijn samengesteld en dat nieuwe medewerkers oog hebben voor verschillende kanten van het nieuws. Draag jij, in welke vorm ook, bij aan deze diversiteit, dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Meer weten over deze openstaande vacature, lees hier de hele vacature.

Solliciteren kan tot 28 sept 2022 door cv en motivatie te mailen naar [email protected]. Reacties volgen in de eerste week van oktober.