Van iftar op een boot tot bij een expositie: hier verbreek jij je vasten in Rotterdam

Veel Rotterdamse organisaties en horeca houden evenementen rondom iftar. Heb jij geen zin om thuis het vasten te verbreken? Hier zijn meer dan twintig plekken waar de komende maand een iftar wordt gehouden. 

Islamic University of Applied Sciences
De IUASR organiseert op 29 maart een ramadanmaaltijd in Rotterdam-Noord. Na een koranrecitatie en een welkomstwoord start de iftar om 20.11. Je kunt je nu nog aanmelden, alle informatie staat op de Facebookpagina.

Stichting Nederlands Turkse Vrijwilligers
Stichting Nederlands Turkse Vrijwilligers houdt op 2 april een benefietevenement in Diva Party Centre in Feijenoord. De entree is gratis. Je kunt er geld doneren voor de slachtoffers van de recente aardbevingen in Turkije. Er zijn verschillende gastsprekers en artiesten aanwezig. Aanmelden is verplicht.

Lalelimoskee
In de Lalelimoskee in Charlois is op 6 april een iftar speciaal voor jongeren. Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht. Meer informatie op Facebook.

Rotterdam-Zuid
Op donderdag 6 en 13 april wordt in Rotterdam een ramadanmaaltijd bereid speciaal voor vrouwen die bekeerd zijn, die het financieel moeilijk hebben of niemand anders hebben om iftar mee te nuttigen. Voor meer informatie en de exacte locatie kun je contact opnemen met onderstaand telefoonnummer.

De Huidenclub
Op 7 april organiseert Brooderhood een bijzondere dag in de Huidenclub te Delfshaven. Na een expositie van hun zogenaamde zoetdesembrood en werk van verschillende kunstenaars sluiten ze de dag af met een ramadanmaaltijd. Meer informatie volgt binnenkort op de Facebookpagina van het Bollenpandje.

Het Noordereiland
In het Huis van de Wijk Aan de Kade in Feijenoord wordt op 12 april een iftar voor buurtbewoners bereid. Tashin Surucu geeft een uitleg over de betekenis van de ramadan, en daarna wordt de iftar genuttigd. Een plek reserveren is verplicht.

Huis van de Wijk Schiemond
Op 14 april wordt in Huis van de Wijk Schiemond te Delfshaven een ramadanmaaltijd genuttigd. Er zijn sprekers in het Nederlands en in het Urdu. Aanmelden kan via het Minhaj-instituut.

Huis van de Wijk Lombardijen
De wijkmoeders in Lombardijen bereiden op 15 april een iftarmaaltijd voor de bewoners uit de buurt. De maaltijd wordt genuttigd in het Huis van de Wijk aan de Menanderstraat. Aanmelden kan via onderstaand e-mailadres.

De Iftarboot
Op 15 april vaart de Iftarboot vanuit Feijenoord weer rond op de Maas. Voor 25 euro ga je mee op een rondvaart die in totaal drie uur duurt. Aanmelden kan via Stichting Openhaard. Er kan tevens gedoneerd worden aan het goede doel. Vorig jaar hebben wij meegevaren op de Iftarboot. Benieuwd hoe dit eruitziet? Kijk hieronder onze video!

Rotterdamse restaurants
Verschillende eetgelegenheden in de stad bieden de gehele ramadan een speciaal iftarmenu aan. Hieronder een selectie van restaurants waar je terecht kunt voor de maaltijd. Al deze restaurants zijn halal, of hebben halal opties.

 • Walida 
 • 91Spices 
 • Freddy’s Comfort Food
 • Evin Restaurant
 • Texican
 • Konyali Restaurant
 • Taste of Heaven
 • Biryani House
 • Helai 
 • Eetcafe de Schuimspaan
 • Alhambra