Veganuary in Rotterdam

Heel Nederland viel op woensdag 8 januari over de Insta post van Famke Louise die op zoek is naar een leuk bontje, maar hoe zit dat eigenlijk met jouw leren schoentjes? De Britten voeren al jaren een vegan campagne in januari, Veganuary. We vragen Rotterdammers in Noord of ze ook een maandje zonder dierlijke producten kunnen.

Als je meedoet aan Veganuary mag je in januari helemaal geen dierlijke producten consumeren. OPEN Rotterdam is benieuwd of Rotterdammers een maand lang vegan kunnen leven. We vragen het in Rotterdam Noord. De oprichtster van de zaak Burgertrut eet bijna haar hele leven alleen vegan. “Het hebben van een speciale maand is voor mij niet nodig.”, zegt ze. “We moeten flex blijven ook met het eten van dieren en dan komt alles wel goed”, zegt een meneer tijdens het uitlaten zijn hondje.

Woensdag postte Famke Louise een foto op Instagram waarop ze omringd is met allemaal vossenhuiden. Onder haar foto’s schrijft ze: “Welk bontje past bij mij #shopping.” Veel volgers vinden deze foto niet acceptabel. Een uur later heeft Famke de post verwijderd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat