Verkiezingspodcast Young010: Hoe stomen we het huidige onderwijssysteem klaar voor de toekomst?

Fysieke lessen en colleges komen langzaamaan weer terug, maar is het wel wenselijk dat onderwijs terug naar het oude ‘normaal’? Wat is goed onderwijs en hoe moeten wij het huidige onderwijssysteem klaarstomen voor de toekomst? Nuno spreekt Abby over haar ervaringen met onderwijs in coronatijd. Te gast zijn Ahmet Dikbas, docent maatschappijleer en projectleider bij team Next, en Monique van den Heuvel, hoofddocent pedagogiek en didactiek bij de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn op Hogeschool Rotterdam. Samen onderzoeken ze deze vragen.

Tekst gaat verder onder video

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren. Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord.

Verkiezingspodcast
Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe we de stad mooier, beter en leuker kunnen maken, voor en door jongeren. Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam. De verkiezingspodcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).

Luister hier alle afleveringen van de verkiezingspodcast van Young010.