Vier feest met Nannette en Desirée | De Dagbesteding

Vanwege de coronacrisis kunnen honderden Rotterdammers niet naar de dagbesteding. Een gemis, omdat de dagbesteding voor veel (voornamelijk dementerende) ouderen een bron van plezier en sociaal contact is. Maar als kinderen tegenwoordig digitaal les krijgen, zo dacht Desirée Vliet, waarom doen we dat dan ook niet voor ouderen? Samen met filmmaker Joost van der Wiel maakte ze De Dagbesteding: een programma om de dagbesteding naar de mensen thuis te brengen.

Sinds maandag 4 mei presenteren Desirée en Nanette, twee enthousiaste medewerkers van Laurens, activiteiten om thuis te doen. Door middel van een aantal spelletjes, puzzels en oefeningen kunnen ouderen thuis actief blijven met lichaam én geest. “Vorige week maakten we een testaflevering voor een klein clubje waarin we ook huiswerk gaven. We vroegen de kijkers zoveel mogelijk woorden te maken met de letters van LENTEKRIEBELS. Eén mevrouw reageerde dat ze wel 140 woorden gemaakt had!”, aldus Desirée.

De dagbesteding is er ook om mantelzorgers te ontlasten. In het programma komen zij aan het woord en delen tips over hoe ze tegenwoordig hun dagen vullen. In de eerste aflevering deelt een mevrouw bijvoorbeeld haar ervaring met stoelgym. Daarnaast zijn er iedere aflevering fragmenten te zien uit het Stadsarchief van Rotterdam.

In deze aflevering: In een feestelijke aflevering zingen Desiréé en Nanette een hit van Toon Hermans. Ook ontdekt Nanette dat niet alleen de liefde van de man door de maag gaat. Het woord van de week is VERJAARDAGSKALENDER.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/PV4xYAuk6rw” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat