Vluchtelingen in de picture op werereldwijde vluchtelingendag

Bijna 70 miljoen vluchtelingen zijn wereldwijd op de vlucht voor honger, oorlog of geweld. Vandaag is er aandacht voor het leed van deze mensen op Wereldvluchtelingendag, dat elk jaar op 20 juni wordt ‘gevierd’.

Wereldvluchtelingendag is een speciale herdenkingsdag van de Verenigde Naties. In meer dan 100 landen over de hele wereld krijgen vluchtelingen aandacht op deze dag. Ook in Rotterdam zijn er meerdere activiteiten waarbij vluchtelingen centraal staan.

Zo brengen theater Rotterdam en de Pauluskerk verhalen van vluchtelingen en migranten onder de aandacht, in het kader van Wereldvluchtelingendag. Zij doen dit middels podcasts.

Kijk hieronder verschillende reportages terug die wij de afgelopen periode over Rotterdamse vluchtelingen hebben gemaakt, zoals over de Iraanse Arash die van vrijwilligers leskrijgt in restaurant Kaapse Maria.

Akram vluchtte in 2013 vanuit Syrië. Na een tijd in Turkije belandde hij in 2015 in Nederland. Na in verschillende AZC’s gezeten te hebben heeft hij zijn eigen huisje in Lombardijen gekregen. Hij is een van de spelers in de voorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ over hoe het leven van een vluchteling in de wacht staat.

Regisseur Gavin-Viano Fabri staat met zijn uitverkochte toneelstuk ‘A Plastic State Of Mind’ in theater Islemunda. Van cultuur, seksualiteit tot politiek, je ziet het allemaal voorbij komen tijdens de try-out show op dinsdag 25 februari om 20.15.

De heftige voorstelling Breaking Barriers, building bridges vertelt verhalen van Eritrese vluchtelingen. De voorstelling heeft als doel om het publiek bewust te maken van ontroerende verhalen en een platform te bieden voor Eritreeërs.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat