Volg het Stadmakerscongres 2019 live via OPEN Rotterdam

Tijdens het jaarlijkse Stadmakerscongres op 8 november zorgen Vers Beton en OPEN Rotterdam voor drie live talkshows onder de naam Studio Stadmaken. Verwacht live-reportages van het congres, interessante gasten en verrassende gesprekken. Op afstand kun je de live-stream volgen!

We brengen thema’s, sprekers en bezoekers van het congres samen en verbinden ze aan drie onderwerpen die we zelf hoog op de agenda hebben staan: de drukke stad, de inclusieve stad en de duurzame stad.

Drie programma’s
Om 10:30 trappen we af met het eerste thema ‘De drukke stad’, waarin onder andere Maurice Geluk aan het woord komt over zijn onderzoeksdossier ‘Wie bezit de stad?’. En dat is slechts een tipje van de sluier.

De middag begint om 13:00 met ‘De duurzame stad’. Inge Janse komt praten over zijn onderzoek naar de verduurzaming van de haven om de grootse schaal van deze uitdaging te belichten. Maar we zoeken het ook dichterbij, onder meer met Annet Otterloo van De Afrikaanderwijk Coöperatie. We spreken met haar over het project waarbij vijf wijkbewoners de afgelopen twee jaar afval inzamelden op de Afrikaandermarkt.

De derde talkshow staat in het teken van ‘De inclusieve stad’, en begint om 14:45. Aan tafel zitonder meer socioloog Godfried Engbersen, die toelicht wat de resultaten uit het rapport ‘Maasstad aan de Monitor’ kunnen betekenen voor toekomstig beleid. En Saskia Naafs schuift aan naar aanleiding van het dossier dat zij schreef over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Live te volgen
De presentatie van Studio Stadmaken is in handen van Hasna El Maroudi, journalist en tevens het gezicht van Vers Beton Live. Ze wordt bijgestaan door tafelheer Mathis J. Bout, architect en oprichter van URBMATH.

De programma’s worden aanstaande vrijdag 8 november tijdens het congres live uitgezonden via Youtube. Naderhand zullen we de video’s ook als terugblik publiceren.

Bezoek Studio Stadmaken tijdens het Stadmakerscongres in Theater Rotterdam locatie Schouwburg, in de Tuinkamer.

De drukke stad: 10:30 – 11:30

De duurzame stad: 13:00 – 14:00

De inclusieve stad: 14:45 – 15:45

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat