OPEN-stagiair Sarah-Louise legt uit waarom ook de Waterschapsverkiezingen belangrijk zijn

De Waterschapsverkiezingen zijn net als de verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart, maar wat doen die Waterschappen eigenlijk en zijn ze wel zo belangrijk? Elke Rotterdammer heeft graag droge voeten en daarom OPEN-stagiair Sarah-Louise vertelt in deze explainer wat de waterschappen doen en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen.

Iedere Rotterdammer heeft wel eens van de waterschappen gehoord door de waterschapsheffingen, maar weten misschien niet helemaal waar dit geld voor gebruikt wordt. Het Waterschap is verantwoordelijk voor onder andere: het beheer van dijken en sluizen om de stad te beschermen tegen overstromingen, maar ook voor bijvoorbeeld het   zuiveren van afvalwater, zodat je schoon drink water hebt. Deze taken verschillen per gebied en dus Waterschap. Wat jouw Waterschap precies doet, kun je lezen via onderstaande websites

Rotterdam valt onder drie verschillende waterschappen; het Hoogheemraadschap van Delfland, het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard en het Waterschap Hollandse Delta. Onder welke Waterschap jouw postcode valt, kun je zien via waterschappen.nl.

Met de waterschapsverkiezingen doen er veel partijen mee; heb je stemadvies nodig om de een keuze te maken? Dan kun je via mijnstem.nl de stemwijzer gebruiken.

In Rotterdam zijn in elke wijk stemlocaties; op stembureausrotterdam.nl kun je zien waar in je bij jou in de buurt kunt stemmen. Daar vind je ook de stemlocaties die toegankelijk zijn  voor mindervaliden.

Wil je meer weten over de provinciale en waterschapsverkiezingen? Kijk van naar onze serie Rachid zoekt raad!