010nu weekoverzicht: Woonboten moeten wijken, tramlijnen verdwijnen en Jiu Jitsu aan de Weena

Afgelopen week namen we een kijkje bij Thijs en Hennie, die na 50 jaar van ligplek moeten veranderen, was er veel ophef over het mogelijk verdwijnen van delen van de tramlijnen 4 en 8 en werd er een nieuwe jiujitsu-school geopend aan de Weena.

Bewoners van de binnenvaartschepen in het Zuiddiepje in Oud-IJsselmonde kwamen er per toeval achter dat ze van de gemeente plaats moeten maken voor de uitbreiding van het getijdenpark Eiland van Brienenoord. Een gebiedsontwikkeling die deel uitmaakt van het bestemmingsplan Feyenoord City. Binnenvaartschipper Thijs (81) woont al 50 jaar samen met zijn vrouw in zijn schip (Dortmunder) aan de Piet Smitkade.

Trams 4 en 8 dreigen te verdwijnen
Trams beginnen langzaam uit het straatbeeld van de Rotterdammers te verdwijnen. Dat bleek eerder dit jaar al door de inkorting van tramlijn 4. Maar uit het nieuwe conceptplan Toekomstvast Tramnet blijkt dat nóg meer trams, waaronder tram 8, zullen worden ingekort. Onacceptabel, vindt de Wijkraad Bospolder Spangen Tussendijken.

Daniël opent Braziliaanse Jiu Jitsu gym aan de Weena
Daniël de Groot, Braziliaans en Europees kampioen grappling, opent een nieuwe juijitsu-gym aan de Weena. Daniël vond het belangrijk om terug te geven aan de stad waar hij geboren is en zoveel geleerd heeft. “Ik vind het heel tof om te zien hoe mensen zich ontwikkelen.”