Bibliotheek Rotterdam zoekt boeken voor Oekraïense vluchtelingen

Bibliotheek Rotterdam is op zoek naar Oekraïense boeken. De medewerkers van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat vinden het belangrijk dat Oekraïners die een plek in Rotterdam hebben gevonden, ook boeken kunnen lezen in hun eigen taal. “We richten ons op alle Rotterdammers en dus ook op de vluchtelingen in de stad.”

Naast Oekraïense boeken, kijkt de bibliotheek ook naar andere manieren om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Zo was er eerder deze week een ‘Bibliotheek Ontmoet’ in de Centrale Bibliotheek, waar Oekraïners kennis konden maken met de Nederlandse taal. “We kijken echt naar: Wat kan de bibliotheek bijdragen en waar kunnen wij goed bij helpen?” aldus Josje Exler van Bibliotheek Rotterdam. “De bibliotheek is de huiskamer van de stad: een plek waar iedereen welkom is en iedereen hulp kan krijgen.”

Doneren en lenen
De bibliotheek is druk bezig met het inkopen van Oekraïense boeken ter uitbreiding van de collectie. Daarnaast roept zij Rotterdammers die Oekraïense boeken hebben en deze willen doneren, deze af te geven bij de receptie van de Centrale Bibliotheek aan Hoogstraat 110. De bibliotheek is op zoek naar boeken voor alle leeftijden en mogen in elk genre zijn.

Oekraïense kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en dus ook gratis boeken lenen. Aan de volwassenen biedt de bibliotheek een gratis lidmaatschap van één jaar aan, waarbij zij gebruik kunnen maken van de wifi en andere faciliteiten van de bibliotheek en zes boeken per jaar kunnen lenen.