Deze Rotterdammers zijn vanaf nu statenlid in het provinciehuis

Provincie Zuid-Holland heeft woensdagmorgen 55 nieuwe statenleden beëdigd. Zij zullen de komende vier jaar het nieuwe provinciebestuur vormen. Onder hen bevinden zich acht Rotterdammers. Bekijk hieronder wie dat zijn.

Jeannette Baljeau (VVD)
Jeannette is fractievoorzitter van VVD Zuid-Holland en werkte al als één van de gedeputeerden in de provincie. Zij was als gedeputeerde verantwoordelijk voor financiën, stikstof, het geluid en de transitie van de haven.


Ariëtte Kasbergen (GroenLinks)
Ariëtte was tussen 2019 en 2023 al statenlid in de provincie voor GroenLinks. Op haar persoonlijke pagina is te lezen dat ze verschil wil maken en dat ze daarom politiek actief is geworden. Haar favoriete plek in onze provincie is het strand en de zee.

Debora Fernald (GroenLinks)
Opgegroeid in Rotterdam en momenteel werkzaam als kunstdocent. Al sinds 2014 vertegenwoordigt Debora GroenLinks als gebiedscommissielid.

Laura Neijenhuis (D66)
Laura zit momenteel al in het provinciehuis en is de fractievoorzitter van D66. Ze houdt van hiken, koken en reizen met name in Oost-Europa. Laura is sinds haar vierde al lid van de scouting en heeft sociale geografie, planologie en milieu gestudeerd.

Lisanne van Damme (D66)
Met 25 jaar is Lisanne één van de jongsten in het provinciehuis. Momenteel studeert zij nog aan het Erasmus. Op haar pagina op de D66-website valt te lezen dat de Oude Haven in Rotterdam haar favoriete plekje is in de provincie. “De architectuur van de
kubuswoningen, het Witte Huis en de haven komen allemaal bij elkaar op één plek met prachtig uitzicht op de Willemsbrug.”

Ellen Verkoelen (50PLUS)
Ellen is natuurlijk een vertrouwd gezicht in de (Rotterdamse) politiek. In het provinciehuis heeft zij straks, net als in de Rotterdamse raad, één zetel voor 50PLUS. Voor het programma ‘Rachid zoekt Raad‘ gingen wij al in gesprek met Ellen en gaf ze advies over hoe het werkt in de provincie.

Luuk Wilson (JA21)
Momenteel zit Luuk als voorzitter in de wijkraad van Groot- en Oud-IJsselmonde. Eerder was hij tussen 2014 en 2018 gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam. Daarnaast werkt hij als Hoofd Financiën voor Nederlands Forensisch Instituut.

Ad Merks (BBB)
Net als in andere provincies heeft de fractie van BBB in Zuid-Holland flink wat zetels weten te behalen. Met acht nieuwe zetels in het provinciehuis zijn ze hiermee net zo groot als de VVD. “Met gezond verstand voor stad en platteland. Voor behoud van voorzieningen in dorpen en stadswijken en boerengroen op platteland en in steden”, valt er te lezen op de website van de BBB.

De beëdiging kun je hier terugkijken of hier teruglezen.