Er moet meer steun komen voor sociale initiatieven vindt gemeenteraad

Er is steeds meer armoede in Rotterdam. Daarbij neemt de inflatie toe en dat zorgt ervoor dat het voor hulporganisaties steeds lastiger wordt om genoeg hulpmiddelen in te slaan. Dat geldt ook voor onafhankelijke voedselbank Elly’s Place in Zevenkamp. Gemeenteraadslid Sarah Reitema vindt dat de gemeente meer moet doen om dit soort initiatieven te steunen.

Dat schrijft het gemeenteraadslid in een brief aan het college die is besproken in de actualiteitenraad van 1 september. “Ik maak me zorgen over de tijd die komen gaat en ik verwacht echt een meer proactieve houding van het college”, laat Reitema weten aan OPEN Rotterdam

Elly Seymour, eigenaresse van onafhankelijke voedselbank Elly’s Place, ziet het steeds drukker worden bij haar uitgiftepunt. Er zijn al meer dan honderd aanmeldingen. Elly maakt gratis gebruik van het pand voor haar haar kringloopwinkel, toch zou de gemeente meer kunnen doen ,vindt ze. Zo heeft ze bijvoorbeeld een busje nodig omdat haar auto kapot is en ziet ze ook alles duurder worden.