Jonge mantelzorger Mia: “Ik ben eigenlijk het enige gezonde draaiende wiel hier.”

In een nieuw seizoen van de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een kijkje in het leven van jonge Rotterdamse mantelzorgers. We zien wat voor zorg zij geven, voor wie ze zorgen en vooral welke impact de mantelzorg op ze heeft. “Je geeft een heel stuk van je leven op.”

Mia
In de derde aflevering gaan we langs bij Mia Nasibdar en haar gezin, bestaande uit haar moeder, twee broertjes en een zusje. Moeder Nasrien is de grootste zorgvrager. Door haar fibromyalgie en reuma kan ze moeilijk bewegen en door de wekelijkse behandelingen in het ziekenhuis ligt ze vaak te rusten op de bank. Hierdoor komen taken binnen het huishouden als koken en schoonmaken vaak op de schouders van Mia terecht en dat terwijl Mia ook druk bezig is met haar studie. Ook de andere gezinsleden hebben wat meer aandacht nodig of zijn chronisch ziek en dus is Mia een belangrijke kracht binnen het gezin: “Ik ben eigenlijk het enige gezonde draaiende wiel hier.”

Jonge mantelzorgers
Een jonge mantelzorger is iemand die voor een familielid zorgt. Er kan in de familie of het gezin sprake zijn van een ziekte, lichamelijke/verstandelijke beperking, een psychische stoornis of een familielid met een verslaving. In de serie ‘Met alle liefde’ krijgen we een inkijk in het leven van jonge mantelzorgers. Wij maken kennis met de taken van de jonge mantelzorger en de zorgvrager. Tijdens deze serie zullen verschillende vormen van jonge mantelzorg naar voren komen.

Met Alle Liefde kijk je op OPEN Rotterdam, check hier de eerste aflevering en de tweede aflevering.

Deze serie is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Rotterdam.