OPEN genomineerd voor Nieuws, Innovatie, Video en Presentatietalent bij Lokale Media Awards

Naast de nominatie voor Lokale omroep van het Jaar 2021 maakt OPEN Rotterdam kans op nog meer prijzen… Van de 21 nominaties in vijf categorieën gaan er vier naar de Rotterdamse omroep in de categorieën Nieuws, Innovatie, Video en Presentatietalent. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 11 juni. 

In de categorie nieuws is het onderzoeksdossier ‘Hoekse Lijn’ genomineerd. Deze productie is gemaakt in samenwerking met de WOS,  SCHIE, Spit en Vers Beton. De bouw van deze metrolijn duurde twee jaar langer dan gepland en was 175 miljoen euro duurder dan aanvankelijk begroot. De verbouwing van de Hoekse Lijn verdient geen schoonheidsprijs. Vier maanden na de officiële opening van de nieuwe metroverbinding naar Hoek van Holland onderzoeken we waar het precies mis ging. 

De driedelige serie ‘Tijdlagen’ heeft een nominatie ontvangen in de categorie Video. Hierin onderzoekt OPEN Rotterdam de totstandkoming van architectuurstad Rotterdam in drie tijdlagen vanaf 1968. Je ziet welk architectonisch en stedenbouwkundig beeld de verschillende perioden aan de stad hebben toegevoegd. Welke gebouwen zijn kenmerkend? En welke ideeën lagen ten grondslag aan deze ontwerpen en stadsontwikkeling?

Een unieke online stadsopera ‘Home sweet Home’ kan een prijs pakken in de categorie Innovatie. In de zesdelige video-opera Home Sweet Home, een samenwerking tussen OPEN Rotterdam en Operadagen Rotterdam, vertellen honderd zangers, muzikanten, beatboxers en dansers uit Rotterdam het verhaal van een stad in quarantaine.

En last but not least: onze eigen Zoë is genomineerd voor ‘Presentatietalent’! Zoë Pinto e Neto (1993) is een geboren en getogen Rotterdamse met Kaapverdische en Surinaamse roots. Ze studeerde geschiedenis en psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2019 startte zij bij OPEN als stagiaire en haar kwaliteiten sprongen al snel in het oog. Ze toonde zich gelijk al een versterking en grote aanwinst voor de redactie. Ze is een multitalent, inhoudelijk sterk, zowel met de pen als voor de camera. Voor de camera kan ze snel schakelen tussen participeren en interviewen, van mojo en vlog naar presentatie. Daarbij heeft ze een natuurlijke manier van omgaan met de verschillende mediakanalen, van tv, online tot social media.