OPEN Rotterdam Architectuurpodcast: lessen van Rotterdamse makers over Rotterdamse architectuur

Tijdens de OPEN Rotterdam Architectuurtalk in het auditorium van het Nederlands Architectuur Instituut, gaat presentator Sanne Poot in gesprek met vijf makers die in de afgelopen jaren series hebben gemaakt waarin de architectuur in Rotterdam centraal staat.

Aurora Peters, Ferrie Weeda en Thomas Kuijpers vertellen over hun serie ‘Tijdlagen’ , die de Rotterdamse architectuur door een geschiedkundige bril bekijkt. Van de extreem dikke cementmuren voor de oorlog tot de zuinige en getrimde wederopbouw van de stad na het bombardement.

Innovatie en visie
Itam van Teeseling maakte samen met Aurora en Ferrie ‘Innovatieve Architectuur’. Deze serie uit 2019 zoomt in op concepten als ‘inbreien en optoppen’, de Lijnbaan en de Maastunnel. Wist jij bijvoorbeeld dat er eigenlijk een plan was om een tram door de Maastunnel te laten rijden, maar dat de bochten die tram dan moest maken uiteindelijk te krap bleken?

Eric Creemers maakte samen met Thomas Kuijpers de recente serie ‘Idealen in Steen’. Ze vertellen over welke idealen en visies er precies schuilen achter gebouwen en ontwerpkeuzes die zo kenmerkend zijn voor het straatbeeld van Rotterdam.

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met AIR Rotterdam.
Wil je na het luisteren van deze podcast nog meer weten over Rotterdam en architectuur kijk dan hier.