OPEN Rotterdam valt twee keer in de prijzen tijdens LMA

Feest op de redactie! OPEN Rotterdam wint twee Lokale Media Awards in de categorie Video voor de serie Expeditie010 van Gabs Wildebras en in de categorie Innovatie voor het onderzoek Algoritme in Rotterdam in samenwerking met Vers Beton en Lighthouse Reports.

De Lokale Media Awards zijn jaarlijkse prijzen voor de beste journalistieke producties van de lokale publieke omroepen die vrijdagavond 9 juni zijn uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum. De LMA zijn een initiatief van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De jury stond dit jaar onder leiding van voorzitter Roos Moggré.

Expeditie010’ is de winnaar in de categorie ‘Video’. De jury oordeelde: ‘De manier waarop de urbane natuur op een vermakelijke en duidelijke manier wordt vertaald naar jongeren is ‘gruwelijk’. Met een extra compliment voor de presentator wiens enthousiasme aanstekelijk werkt.’ Gabs Wildebras, die zelf de prijs in Hilversum ontvangst nam, reageert zichtbaar blij: ‘En dan sta je op het podium en dan denk je: Ja man, we hebben we het laten lukken, ik en het team en ook het vertrouwen van OPEN Rotterdam. Want als de stad achter je staat, dat werkt altijd mee, dus ook hen ben ik super dankbaar.’

In de categorie ‘Innovatie’ is ‘Algoritme in Rotterdam’ de winnaar. Volgens de jury wordt ‘een complex maatschappelijk thema wort op een aantrekkelijke manier vertaald naar het grote publiek.’ Dit verhaal kwam tot stand in samenwerking met Vers Beton en Lighthouse Report en de jury prijst ook deze innovatieve samenwerking. Betrokken OPEN-journalist Sascha Meijer: ‘Ik  denk dat we trots mogen zijn met zijn allen. We zijn nu echt als OPEN al een tijd bezig, ook samen met onze partners, en dat je dan na tien jaar nog zo’n innovatie-award kan winnen, dat betekent dat we als OPEN altijd door blijven gaan. Nooit stilstaan.’

Naast deze twee categorieën was OPEN Rotterdam ook nog genomineerd in de categorie ‘Presentatietalent van het Jaar’ met Lauren Verbrugh. De jury verkoos Tara Boxman van omroep SCHIE vanwege haar ‘indrukwekkende persoonlijkheid’. In de categorie ‘Nieuws en achtergronden’ won de productie ‘Vrije Val’ van Omroep Horst aan de Maas over de onzekere toekomst van kermissen. Omroep Organisatie Groningen (OOG) pakte de award in de categorie Audio voor de podcast ‘Er is geen feestje’. Een, volgens de jury ‘knappe reconstructie’ van Project X in Haren in 2012. Omroep Venlo is uitgeroepen tot Omroep van het Jaar 2023.

‘Deze prijzen bevestigen de belangrijke rol die de lokale omroep heeft in het opsporen en kansen geven aan nieuw talent, maar ook dat de lokale omroep niet onderdoet in het brengen en duiden van nieuws en onderzoek voor regionale en landelijke media’, zegt hoofdredacteur Celeste Boddaert.

‘OPEN Rotterdam laat zien dat de eigen koers die het vaart duurzaam is. We houden de focus op het brengen van journalistieke Rotterdamse nieuwsverhalen naar een zo breed mogelijk publiek en zetten hierbij in op samenwerking en eigen talent. Al vanaf de start van OPEN nu tien jaar geleden wordt OPEN gezien en erkend, onder andere met de verschillende nominaties en prijzen die het krijgt bij deze Lokale Media Awards. Ik ben en blijf oneindig trots op het team en het werk dat het elke dag weer verzet voor de Rotterdammers en hun nieuwsverhalen’, zegt Femke IJsinga-van Boxsel, zakelijk directeur.

Bekijk hier een recap van de avond:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)