Podcast ‘Papa’s praat’ breekt het stereotype rondom vaders

De Rotterdamse podcast ‘Papa’s Praat’ organiseert in samenwerking met Cultuur Concreet een schilderworkshop voor vaders en hun kinderen. Hiermee laten ze zien dat vaders ook leuke activiteiten kunnen ondernemen, zoals moeders dat vaak doen. Ondertussen nemen ze ook nog de podcast op.

Eens in de zoveel tijd organiseert Papa’s Praat een speelmiddag waarbij vaders met hun kinderen heen kunnen. Ze vinden het belangrijk dat vaders ook dit soort activiteiten met hun kinderen doen. “Je ziet als je naar de speeltuin gaat alleen maar mama’s met kinderen. Of de mama’s gaan knutselen met de kinderen. Je zou je dan als papa bijna moeten schamen als je daar met je kind in de speeltuin zit. Dit vinden we nergens op slaan, want waarom zou je dat als papa niet kunnen doen?”, zegt Toetie da Silva, eigenaar van Papa’s Praat.

“De stereotype dat papa’s geen zachte kant hebben willen we allemaal doorbreken. Want er zijn genoeg initiatieven. De vaders zijn heel betrokken. Dit moeten we meer naar voren laten komen”’, voegt Toetie toe.

De vaders die aanwezig waren bij de speeldag gaven aan dat ze niet allemaal een vader of een vaderfiguur hadden waarmee ze konden leren: “Dus het is fijn om dit samen met andere vaders te doen, van elkaar te leren”, aldus een deelnemer.