PVV Rotterdam krijgt kieslijst niet gevuld en doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Stemmers kunnen volgend jaar maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen geen stem uitbrengen op de lokale fractie van de PVV in Rotterdam. De Rotterdamse PVV-fractie had de afgelopen maanden veel moeite om de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing te vullen. Dat heeft ertoe geleid dat de PVV in ieder geval in de Maasstad niet meedoet aan de verkiezingen.

“Als binnen een week niet nog tien geschikte Rotterdammers zich melden als kandidaat voor verkiezingen 2022 dan hangt voortbestaan PVV in Rotterdam aan zijden draad”, plaatste fractievoorzitter en lijsttrekker Maurice Meeuwissen eerder op Twitter. Tegen OPEN Rotterdam zei hij dat hij verwachtte dat zijn partij in de aankomende gemeenteraadsverkiezingen zou groeien.

“Daarom hebben we meer raadsleden nodig”, aldus Meeuwissen, die sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen de enige vertegenwoordiger was van de PVV in de stad. Hoewel de lijsttrekker al sinds begin mei wervende tweets plaatste, is het hem en zijn partij niet gelukt om aan de tien nieuwe leden te komen. “We krijgen wel aanmeldingen, maar veel daarvan zijn anoniem.” Daardoor trekt de partij in ieder geval in Rotterdam de stekker uit deelname aan de verkiezingen.

Meeuwissen leek al te hinten op breuk met PVV
Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen. Gisteren plaatste Meeuwissen nog een opmerkelijke tweet, waarin hij partijleider Geert Wilders publiekelijk afviel. De landelijke PVV-voorman wees op Twitter naar ‘Marokkanen’, dat waren volgens Wilders de schuldigen van de rellen in de stad. Meeuwissen was het daar overduidelijk niet mee eens.

“Exact een week geleden was ik op de Coolsingel en zag ik de 2G-demonstratie ontaarden in een vreselijk slagveld. Met eigen ogen zag ik dat het tuig bestond uit alle lagen van de bevolking met alle mogelijke achtergronden. Triest dat mensen dit soort tuig ‘éénzijdig framen’”, zei Meeuwissen in reactie daarop.

‘Stay tuned’
Toen hij werd gevraagd waarom hij deze kritiek uitte, zou hij volgens het AD Rotterdams Dagblad het volgende hebben gezegd: “Dat wordt de komende weken duidelijk. Stay tuned.” Waarschijnlijk doelde hij hiermee op de breuk met de landelijke PVV. Of Meeuwissen zich aansluit bij een andere partij, zelf een partij opricht of uit de lokale politiek stapt, is nog niet duidelijk.

PVV krijgt kieslijst niet gevuld en zoekt Rotterdamse kandidaat-raadsleden