ROPOPO: van mieren in de broeierige tent tot de hardnekkige bestuurscultuur met Roos Vermeij en Carlos Gonçalves

Staan er straks tenten met asielzoekers op de Coolsingel, als de nieuwe coalitie niet gaat lobbyen in Den Haag? Hoe hervinden oud-wethouders glansrijk hun rol als oppositieleiders? In de 12e aflevering van ROPOPO analyseren twee bestuurs-veteranen de actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse politiek – samen met presentatoren Ferrie Weeda en Tara Lewis. De gasten doen natuurlijk ook ontboezemingen over hun persoonlijk leven, met als trending topics kamperen en geiten(kaas).

Rotterdam is toch behoorlijk ‘onder de huid gaan zitten’ bij Roos Vermeij, ondanks haar Haagse profiel en een erg kortstondig wethouderschap. Wat is haar antwoord op de kloof tussen burger en de Coolsingel? Carlos Gonçalves was altijd al verweven met het Rotterdamse politieke bestuur, maar voelt zich nu gepasseerd en miskend. Hij strijdt tegen de aangekondigde opheffing van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, waarvan hij voorzitter is.

Waar heeft Chantal Zeegers (D66) het als startend wethouder het moeilijkst mee? Tara en Ferrie bellen haar op! En ze onthullen ook welk raadslid gaat kamperen in het Groene Hart, hoe je meloenen moet doorslikken en hoe je de naam van Richard Moti (PvdA) eigenlijk uitspreekt (spoiler alert: rijmt op roti). Hoe was de maiden speech van Ardi Oostdijk (FvD) en waarom heerst er een angstcultuur op de Goudsesingel? Inspreker is Marjolijn Masselink van de Wijkraad Dijkzigt-Oude Westen, over de bouwplannen in het Saftlevenblok.

Dat alles en veel meer in deze smeuïge en zeer inhoudelijke ROPOPO!

Meer afleveringen van ROPOPO luister je hier!