Rotterdamse Helden zoekt ambassadeurs om met vrijwilligers de stad nog mooier te maken

Rotterdamse Helden is op zoek naar ambassadeurs. Het vrijwilligersproject van Unie van Vrijwilligers Rotterdam zoekt inwoners van onze stad die jongeren enthousiast maken om vrijwilligerswerk te doen en dus hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij.

Rotterdamse Helden is speciaal gericht op jongeren van 14 tot en met 27 jaar. De helden helpen Rotterdammers met verschillende taken als taalles geven, op pad gaan met nieuwe jonge inwoners of koken voor buurtgenoten. Vrijwilligerswerk dat aansluit op de interesses en beschikbare tijd van de helden. Door mee te doen met een van de ‘Helden Challenges’ verdienen de vrijwilligers stempels en sparen ze voor prijzen. De helden krijgen dus niet alleen de kans om iets te doen voor een ander en daar zelf ook veel van te leren, maar worden ook beloond met prijzen.

Door ambassadeurs in te zetten wil Rotterdamse Helden nog meer jongeren werven om te bouwen aan een mooiere en sterke stad. De ambassadeurs delen hun ervaringen bij het vrijwilligersplatform via sociale media of doen dit door andere acties op te zetten om zo nieuwe helden te vinden. “We kijken samen naar wat je kunt doen en hoeveel uur je hiermee bezig wil en kan zijn”, aldus Natasja Borgdorff van Unie van Vrijwilligers Rotterdam. Meer info is hier te vinden.

Luuk Glaser is een van de jongeren die vrijwilligerswerk doet als Rotterdamse held. Wij volgde de Rotterdammer in 2018, net na de lancering van Rotterdamse Helden.