Verkiezingspodcast voor en door jongeren: hoe krijgen jongeren meer politieke inspraak?

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren.

Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord.

Jongerenparticipatie
In de eerste aflevering draait om het thema Jongerenparticipatie. Wat is dit, hoe zou het eruit moeten zien, waarom is het belangrijk en hoe betrekt de gemeente de stem van jongeren in het nieuwe coalitieakkoord? Hosts Nuno jr. Neto en Rowan Hakkenbroek gaan met drie gasten op onderzoek over hoe we de de stem van jongeren borgen en dit een duidelijke plek geven in Rotterdam.

Ze spreken Mayra dos Reis, een jongere die zich inzet voor meer jongerenparticipatie. Ook zijn Giovanni Fritschij, procesmanager jongerenparticipatie bij de gemeente, en kinderombudsman Stans Goudsmit te gast.

Tekst gaat door onder audio

Verkiezingspodcast
Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe we de stad mooier, beter en leuker kunnen maken, voor en door jongeren. Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam. De verkiezingspodcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).

Luister hier alle afleveringen van de verkiezingspodcast van Young010.