Verkiezingspodcast Young010: Waarom is het zo moeilijk een woning te vinden in de stad?

We zien steeds meer berichten over hoe onbetaalbaar wonen is geworden. In 2021 zijn er meerdere woonprotesten geweest. Wat is er eigenlijk aan de hand? Waarom is het opeens zo moeilijk om een kamer te vinden, een woning te huren of zelfs een te kopen?

Wijnand en Tishana gaan in gesprek met Mandy, 24-jarige Rotterdamse die ruim 4 jaar actief zoekt naar een woning, maar nog steeds niet succesvol is. Ook al heeft ze al twee jaar een vaste baan. En ze praten met Eva van Breugel, programmamaker bij AIR Rotterdam.

Verkiezingspodcast

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren. Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord.

Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe we de stad mooier, beter en leuker kunnen maken, voor en door jongeren. Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam. De verkiezingspodcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).

Luister hier alle afleveringen van de verkiezingspodcast van Young010.