Voorlopige uitslagen wijkraden zijn bekend

De voorlopige uitslagen van de wijkraden zijn bekend gemaakt door de gemeente Rotterdam. De complete lijst met alle 39 wijkraden is hier te bevinden, maar wij hebben alvast de bijzonderste uitslagen voor je op een rij gezet:

Annemoon Wanders heeft voor de wijkraad Lage Land-Prinsenland-‘s-Gravenland maar liefst 2858 stemmen behaald. Hiermee heeft zij de meeste stemmen opgehaald van alle kandidaten. Robert van Klaveren uit Ommoord heeft 2655 stemmen gekregen en Kim den Daas uit Kralingen 2053.

In de wijken Bospolder-Tussendijken-Spangen konden stemmers kiezen voor maar liefst 33 kandidaten. Daar heeft Tessa Roosenstein de meeste stemmen behaald, met 560 stemmen.

Wil je weten hoe de kandidaat-wijkraadsleden de afgelopen campagne hebben beleefd? Kijk dan hier de wijkraadsvlogs!

In Hilligersberg hebben de meeste bewoners gestemd op de wijkraad, namelijk 56,7 procent. Voor de wijkraad Carnisse-Zuiderpark werd er het minst gestemd, maar 18 procent van de inwoners heeft een vakje rood gekleurd.

Definitieve uitslagen
De uitslagen die nu bekend zijn, zijn op dit moment nog niet definitief. Dat gebeurt woensdag 23 maart pas, om 10 uur ‘s ochtends door burgemeester Aboutaleb. Deze zitting is te volgen via een livestream op gemeenteraad.rotterdam.nl.

Wat waren die wijkraden nou ook alweer? Geen nood, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet: