Dansend door de straten in Rotterdam voor Oekraïne

Dancing In The Street, de dansende stadstour, organiseert aankomende vrijdag een speciale editie voor Oekraïne. “Er is zoveel ellende daar, het is een kleine moeite om zoiets te doen. Van dansen wordt iedereen vrolijk” aldus organisator Fleur Menke. De dansers wordt gevraagd om zoveel mogelijk blauw en gele kleding te dragen, de opbrengsten van de tickets gaan naar Giro 555. 

Misschien danst Fleur vrijdag wel twee keer een ronde door de stad, maar dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. “Ik kan echt tien uur dansen, dat is geen probleem. Als er genoeg aanmeldingen zijn dans ik er gewoon drie.”  

Fleur organiseerde afgelopen zomer wekelijks dit swingende event waarbij een menigte met koptelefoons op door de binnenstad trok, als antwoord op de coronamaatregelen en de behoefte om eens lekker te swingen. Deze vrijdag is het haar antwoord op de oorlog in Oekraïne. 

Andere acties

In heel Rotterdam worden er verschillende acties gehouden. Aankomende vrijdag zingen ook een groot aantal koren in Ommoord voor vrede in Oekraïne op het plein voor het kerkgebouw de Open Hof aan de Hesseplaats. Kateryna Vinitskyi vult elk weekend een legervoertuig met spullen voor moeders en kinderen in Oekraïne en Huis van de Wijk ‘De Inloop’ in Oud-Mathenesse haalde veel slaapzakken en medicijnen op.