Dierenvriendin Mina Morkoç van GroenLinks en horecaman Joey de Waard van Leefbaar in Ropopo

In een barre aflevering van ROPOPO komen dierenvriendin Mina Morkoç van GroenLinks en horecaman Joey de Waard van Leefbaar Rotterdam nader tot elkaar, horen we wat bode Paul onder de douche vertelt en introduceren we tante Hannie.

Luister hier de negende aflevering van ROPOPO:

Bij ROPOPO schuiven op vrijdag de 13 e Mina Morkoç van GroenLinks en Joey de Waard van Leefbaar Rotterdam aan. Mina en Joey, in de raadszaal (en ideologisch) mijlenver van elkaar verwijderd, groeien in de uitzending dichter naar elkaar toe als ze ontdekken dat ze allebei erg grappig, dol op katten én Weegschaal zijn.

Waarom vindt trouwe luisteraar Floor dat Ferrie en Tara een balanceer-act op de rand van de achtergrond zijn? En welk verkeersnieuws onthutst Ferrie en neemt wethouder Judith Bokhove op als we bellen om opheldering?

Ferrie doet verslag van een actualiteitenraad waar de voetbalemoties hoog opliepen. Hij onthult welk raadslid zich verwondde tijdens een duik in de fontein en spreekt met stadhuisbode Paul die onwrikbaar is over waar de huldiging thuishoort.

Met Joey bespreken we de ideologische nalatenschap van Pim Fortuyn en hij vertelt waarom het horecapubliek tegenwoordig losgeslagen is. Van Mina horen we hoe ze mensen bij de politiek probeert te betrekken en wat ze van meerkoeten vindt. In een dappere poging om inhoud smeuïg aan de man te brengen heeft Ferrie twee quizvragen voorbereid.

Een nieuwe ROPOPO-hoogtepunt is tante Hannie die zich druk maakt over de kermis op het Lloydplein.

PS Voor extra fanatieke luisteraars zijn op het einde nog een paar minuten ‘achter de schermen’ te
horen.