Dichters Dean Bowen en Vienne Haagoort werken samen in shortfilm ‘Rotterdam, verlaat ons niet’

Met de serie ‘Tussen de Zinnen in’ brengen Rauwkost-Collective en stadsdichter Dean Bowen visuele voorstellingen van werken van de dichter. ‘Rotterdam, verlaat ons niet’, de vijfde film van de reeks, gaat maandag 21 maart in première. Met dit keer het gedicht ‘Litanie’ van stadsdichters Vienne Haagoort en Dean Bowen.

In ‘Rotterdam, verlaat ons niet’ gaan Rotterdamse stadsdichters Dean Bowen en Vienne Haagoort het fictieve gesprek aan met hun stad, om te praten over hun stukgelopen relatie en op welke manier deze nog kan worden geheeld. De shortfilm is de slotfilm uit de poëtische filmreeks ‘Tussen De Zinnen In’ waarin de stadsgedichten van Dean Bowen en Vienne Haagoort worden verfilmd door Rotterdams filmcollectief Rauwkost Collective.

Tussen de Zinnen in
Voor deze vijfde film in de serie ‘Tussen de Zinnen in’ is gekozen voor de verfilming van een gedicht van jeugdstadsdichter Vienne Haagoort en stadsdichter Dean Bowen. De serie is een samenwerking tussen Bowen en Rauwkost-Collective, in opdracht van de Bibliotheek Rotterdam en OPEN Rotterdam. De eerste vier films ‘Exodus‘, ‘Aan allen die zich hier bevinden‘, ‘14.05 altijd een soort vooruit’ en ‘Belichaming de aarde’ zijn visuele vertalingen van de gedichten van de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen en jeugdstadsdichter Vienne Haagoort.