Bijzonder fotoproject langs de Rotterdamse Waterweg: bekijk de foto’s!

De Nieuwe Waterweg bestaat dit jaar 150 jaar en dat was voor OPEN Rotterdam aanleiding om de verhalen van de Rotterdammers aan die Nieuwe Waterweg aandacht te geven. De afgelopen maanden maakten Inge Janse en Dore van Duivenbode de podcast Waterwegverhalen. Verhalen van Rotterdammers. Verhalen verbonden aan vijf wandelingen rondom de rivier. Vervolgens kregen de vijf Rotterdamse fotografen Jin Yuen, Floor Besuijen, Boudewijn Bollmann, Sebiha Öztas en Khalid Amakran de opdracht om een van de wandelingen te volgen en zich te laten inspireren door de verhalen en de omgeving. Zie hieronder alle foto’s uit dit bijzondere fotoproject en volg de linkjes naar de verhalen van de fotografen en naar de verhalen van de podcast.

De eerste fotograaf die op pad gaat is Jin Yuen, een Kantonese beeldend kunstenaar uit Katendrecht. Hij herontdekte het voor hem nostalgische Noordereiland, terwijl hij luistert naar het verhaal van Fadime Oguz-Nolen.
Lees hier het hele verhaal.

De Rotterdamse fotografe Floor Besuijen maakte foto’s op het Eiland van Brienenoord, terwijl ze luisterde naar de naar de podcast: “Het groene geheim van het Eiland van Brienenoord”.
Lees hier het hele verhaal

In het derde deel spreken we fotograaf Boudewijn Bollmann die het contrast accentueert tussen zijn avontuurlijke leven en het voor hem conservatieve dorp Hoek van Holland. Boudewijn gaat op pad met de podcast: “Sjoerd Schaap zou het liefst in Hoek van Holland blijven wonen.”
Lees hier het hele verhaal.

 

In deel vier van de fotoserie gaat fotografe Sebiha Öztas met haar dochter op pad naar Rozenburg waar natuur en industrie samen lijken komen. Sebiha laat zich inspireren door de podcast: “Rozenburg, het groene schiereiland midden in de Rotterdamse industrie.”
Lees hier het hele verhaal.

In het vijfde en laatste deel volgen we Khalid Amakran, die het voor hem niet geheel onbekende Schiedam fotografeert. “Ik ben echt een stadskind. Toen ik in Schiedam woonde besefte ik hoe groot de afstand naar Rotterdam is, de bewoonde wereld. Leuk om met mijn camera terug te keren naar Schiedam.” Khalid laat zich inspireren door de podcast aflevering: “Latif wil niets liever dan werken in de Schiedamse haven, maar kan alleen wachten.”
Lees hier het hele verhaal