Chef-kok Hans Bode en artiest Kim Hoorweg maken lekkere Hollandse stamppot

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren. In iedere aflevering gaat Hans met zijn gast in gesprek over het leven, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

In de een-na-laatste aflevering van deze negendelige serie, is artiest en activist Kim Hoorweg te gast. Samen met Hans maakt Kim een echte Hollande stamppot, perfect voor de koude dagen. “Een heel aards gerecht voor iemand die gewend is om ook aan de toppen van het artiestenleven te likken en nu even gezellig komt eten”, vertelt Hans. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Het recept van de Stamppot met braadworst en curryjus is als volgt:

De ingrediënten:

● Aardappelen
● Zout
● Spaanse peper
● Andijvie
● Roomboter
● Ui
● Knoflook
● Plakjes ontbijtspek
● Paddenstoelenbouillon
● Zonnebloemolie
● HW braadworst
● Currysaus
● Bruine rum
● Masala

Zo maak je het gerecht:
1. Schil de aardappelen, snipper een ui en pers de knoflook fijn.
2. Zet de ui en knoflook aan in een grote pan met wat boter en olie en voeg de aardappels toe. Laat deze kort meebakken.
3. Los de bouillon op in warm water en voeg deze toe in de pan.
4. Laat de aardappelen gaar koken en stam deze fijn. Voeg een klontje roomboter toe.
5. Snij de andijvie fijn.
6. Bak of gril de braadworst mooi bruin.
7. Bak of grill de ontbijtspek krokant.
8. Snipper een ui en snij de Spaanse peper fijn. Bak deze met knoflook in een koekenpan. Voeg de currysaus toe met wat Masala en laat deze opwarmen. Voeg daarna een scheutje rum toe en laat deze goed opgenomen worden met de saus
9. Voeg als laatste de andijvie toe aan de gestampte aardappels. Kruimel de gebakken spekreepjes en roer deze door de stampot.
10. Serveer de braadworst overgoten met currysaus bij de stampot.

Chef Hans Bode
Chef Hans Bode is al ruim twintig jaar een vaste waarde in Rotterdam horeca ondernemer met zijn street food truck op de Coolsingel. In al die jaren hebben mensen uit alle lagen van de Rotterdamse samenleving van zijn creaties mogen genieten. Naast deze allereerste serie op Open Rotterdam zorgt zijn aanwezigheid op festivals als Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz ervoor dat de geboren en getogen Rotterdammer zijn culinaire handtekening nu ook op heel Nederland aan het zetten is.

Je ziet Koken met Hans elke woensdag vanaf 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Volgende week is de allerlaatste aflevering van de serie te zien bij OPEN Rotterdam. Alvast vooruit kijken doe je hier!