Chef-kok Hans Bode en stadsdichter Moses Roffa maken Kip Kerrie met kerrie aardappelen

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren. In iedere aflevering gaat Hans met zijn gast in gesprek over het leven, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

In de laatste aflevering van deze negendelige serie, is kraanmachinist en stadsdichter Roy Romeijn, ofwel Moses Roffa, te gast. Hij is het gewend om te werken op grote hoogte, maar koken op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren heeft hij nog nooit gedaan. “Ik kijk gewoon neer op de Euromast, dat is wel even anders”, zegt Moses. Samen met Hans maakt Moses kip kerrie met kerrie aardappelen. De twee snijden, proeven en koken erop los.

Het recept van de Kip kerrie met massala aardappelen is als volgt:

De ingrediënten:

● Kruimige aardappelen
● Zout, zwarte peper
● Massala
● Kippendijen
● Ui
● Knoflook
● Zonnebloemolie
● Roomboter
● Madame Jeanette peper
● Komkommer
● Azijn
● Suiker
● Water

Zo maak je het gerecht:

1. Schil en kook de aardappelen gaar met wat zout. Giet ze af en voeg naar smaak (bv drie tenen) knoflook toe en twee eetlepels masala.
2. Schudt de aardappelen met de deksel op de pan en meng wanneer nodig alles goed door elkaar.
3. Kruid de kippendijen met wat zout en zwarte peper.
4. Snij de uien in blokjes en snij knoflook en de Madame Jeanette peper fijn.
5. Bak de uien met de masala en knoflook in een flinke scheut zonnebloemolie. Voeg de kippendijen toe en bak deze mooi bruin. Voeg wat roomboter toe en de Madame Jeanette.
6. Voeg de kippenbouillon toe aan de kip en laat de kip rustig garen gedurende 40 minuten. Laat de saus indikken. Voeg wanneer nodig voor wat meer binding een aardappeltje toe.
7. Serveer de kip met de saus bij de aardappelen en het tafelzuur.

Chef Hans Bode
Chef Hans Bode is al ruim twintig jaar een vaste waarde in Rotterdam horeca ondernemer met zijn street food truck op de Coolsingel. In al die jaren hebben mensen uit alle lagen van de Rotterdamse samenleving van zijn creaties mogen genieten. Naast deze allereerste serie op Open Rotterdam zorgt zijn aanwezigheid op festivals als Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz ervoor dat de geboren en getogen Rotterdammer zijn culinaire handtekening nu ook op heel Nederland aan het zetten is.

Je ziet Koken met Hans voor de allerlaatste keer woensdag 4 januari vanaf 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Alvast vooruit kijken doe je hier!