Nieuwe Meters Maken: Yasir moest bijna stoppen met zijn sportschool, nu kijkt hij met een lach naar de toekomst

In de laatste aflevering van Nieuwe Meters Maken gaat filmmaker Wim Wiegemann nog één keer terug naar de Rotterdammers uit de serie. Hoe was de crisis voor hen en hoe kijken zij naar de toekomst? Voor Yasir uit Delfshaven was de impact van de crisis zo groot dat hij twee jaar geleden bijna moest stoppen met zijn sportschool. Maar een gesprek met Rob Morais bracht dé oplossing. Ze sloegen samen een nieuwe weg in en Conscious Warrior was een feit.

De andere Rotterdammers uit de serie voelden ook de impact van de coronapandemie. Zo had West Givner als professioneel illustrator vrijwel geen opdrachten door de crisis, zette Sahila en Estelle in Spangen de Stichting Essajo op in een lockdown en begon Liliana ook in Spangen met de workshop ‘Van droom naar doel is doen’.

Laatste aflevering

In 2020 maakte filmmaker Wim Wiegmann een serie portretten over Rotterdammers en hun ervaringen met corona. Nu, bijna twee jaar later, gaat hij voor de serie ‘Nieuwe Meters Maken’ langs een aantal oude bekenden. In de laatste aflevering van de serie komen de  verhalen van West Ginver van de Art Academy Rotterdam, Shaila en Estelle van Stichting Essajo, Yasir en Rob van Conscious Warrior en Liliana van de masterclass over dromen nog één keer samen.

De slotaflevering van de serie wordt begeleid door de Spoken Word Artist Neusa Gomes en Saxofonist Arjo van Klaveren. De eerdere vier afleveringen uit de serie zijn hier te zien.